Met het spel “de lange weg van ons voedsel” kunnen kinderen de weg van voedsel in ons lichaam onderzoeken. Hierbij leren ze de lengte en duur van de verschillende stadia en de taken van de betreffende organen kennen. De set is speciaal ontwikkeld voor gebruik op het tapijt van het menselijk lichaam en de bijbehorende materialen.

Magneten worden gebruikt om de afzonderlijke delen met elkaar te verbinden, zodat een totale route kan worden gevormd. Deze kan dan op het schoolplein of in de gang worden gelegd en “nagewandeld”, of uit een raam op de eerste verdieping worden gehangen. Wat een lange weg!

De kleur van de verschillende koorden komt overeen met onze set organen, die tijdens het werkje ter verduidelijking kunnen worden gebruikt.

Maar – hoe kan het dat die lange dunne darm in onze buik past? Ook dat kunnen kinderen nu live uitproberen. Een spannend gebeuren!

Er is ook een Duitstalige video over de lange weg van onze voedsel

De set bestaat uit:

  • touwdelen met magnetische uiteinden voor mond, slokdarm, maag, dunne darm en dikke darm in dezelfde kleuren als onze organen van vilt
  • naamkaarten in het Nederlands, de betreffende duur, afstand en tekstkaarten
  • de set wordt geleverd in een stevige opbergdoos van karton

De set kost 44,00 Euro en is hier te bestellen.