Onafhankelijk sparringpartner

Heb je als schoolleider behoefte aan tijdelijke ondersteuning bij het uitvoeren van de eigen taken? Of wil je gewoon eens “out of the box” sparren met iemand met passie voor montessori maar die ook beschikt over relevante bestuurlijke- en managementervaring? Ik begeleid de schoolleiding als pragmatische aanpakker die de mouwen opstroopt en meehelpt.

Moet het roer om, maar weet je niet zo goed hoe je de verandering het beste kunt aanpakken? Samen krijgen we beweging in een team of school en kijken verder dan de verandering. Wij weten welke impact verandering heeft voor alle niveaus in de organisatie.

Op veel fronten onrust is in de organisatie, kans dat er een crisis ontstaat? Wellicht is het nog niet te laat en zijn we in staat samen de rust in de organisatie te herstellen.

Heb je als bestuurder geen vertrouwen meer in het management? Loopt het op bijna alle fronten niet goed? Samen analyseren we de pijnpunten en ik neem desgewenst het roer tijdelijk (gedeeltelijk) over. Zo zorgen we niet alleen voor een nieuwe strategie en toekomst, maar kunnen ook een rol spelen bij de implementatie ervan.

Neem contact op voor meer informatie en referenties.

Inrichtingsadvies

Ik begeleid en geef advies bij het inrichten van nieuwe groepen, het verantwoord vervangen van bestaand materiaal en bieden ondersteuning bij het uitwerken van zorgvuldig uitgewerkte begrotingen en meerjarenplannen.

Toezicht

Ik beschik over brede ervaring als toezichthouder. Van 2007-2013 lid van de Raad van Toezicht van Compassion Nederland, een relatief grote sponsororganisatie. Sinds augustus 2020 ben ik secretaris van het toezichthoudend bestuur van de montessorischool Haaksbergen.