In de montessori-aanpak worden de woordsoorten in de les met behulp van taalsymbolen weergeven. Op die manier is het voor elk kind eenvoudiger zichtbaar hoe een zin opgebouwd is en uit welke woordsoorten de zin bestaat. Met behulp van de grote taalsymbool-tapijten kunnen kinderen lichamelijk actief met de woordsoorten werken en deze in de vorm van een bewegingsspel verdiepen en automatiseren.

De tapijten zijn zowel binnen- als buiten te gebruiken. De achterzijde is van anti-slip rubber, er is dus geen gevaar dat de tapijten wegglijden als de kinderen erop springen. Ook kunnen de tapijten in alle gangbare wasmachines gewassen worden, waardoor gebruik buiten ook mogelijk is.

De tapijtvezels zijn van EcoNyl vervaardigd, dat van gerecyclede visnetten, tapijttegels of stofresten gemaakt wordt. Ze zijn bovendien ÖKO-TEX gecertificeerd.

Bijzonder is de rug van rubber, die ook op lange termijn flexibel blijft en probleemloos bestand is tegen regelmatig reinigen en wassen. Hierdoor kunnen de tapijten ook buiten gebruikt worden. Door dit rubber wordt gegarandeerd dat deze taalsymbool-tapijten ook veilig op een gladde ondergrond gebruikt kunnen worden, zonder dat ze wegglijden als de kinderen er hard op springen. De kleuren van de tapijten zijn water-, wrijf- en lichtbestendig conform de norm DIN ISO 105. De tapijten zijn op max. 60°C in alle gangbare wasmachines wasbaar.

De verhouding van de aangeboden tapijten zijn overeenkomstig de originele taalsymbolen. Ter illustratie: het werkwoord heeft bijvoorbeeld een doorsnee van ca. 50 cm.

De prijs voor de hele set bedraagt 269,50 Euro exclusief verzendkosten en het materiaal is te bestellen in de webshop van lernFluss.