Speciaal voor leerlingen uit de onder- en middenbouw is GrooveLab Kids ontwikkeld. De gitaar vormt hierbij het basisinstrument, maar ook de basgitaar, keyboard, slagwerk en zang komen aan bod. Ze leren in een voorbereide omgeving met materialen op basis van montessori-principes zijn ontwikkeld. Denk hierbij aan materiaal om..

  • kennis te maken met de verschillende instrumenten
  • te leren improviseren
  • aan de slag te gaan met ritme
  • de theorie van muziek aan te leren

Tijdens het vrije werken krijgen de kinderen veel tijd om instrumenten beter te leren kennen. Ze spelen en musiceren alleen of samen, jonge en wat oudere kinderen met elkaar.

Voorbereide omgeving

In de voorbereide omgeving kunnen de kinderen zich vrij ontplooien en de inrichting is hierop aangepast. Sommige meubels zijn speciaal voor GrooveLab Kids gemaakt. Alle materialen worden opgeborgen in open kasten, zodat alles voor de kinderen onder handbereik beschikbaar is. In plaats van de gitaar worden voor de jongste kinderen ook vaak ukeleles en mandolines gebruikt.

Het materiaal

Maria Montessori heeft slechts weinig muziekmateriaal ontwikkeld. Daarom heeft Andreas Kopfmann zelf een serie materialen bedacht, natuurlijk volledig in lijn met montessori-uitgangspunten. Er is materiaal voor akkoorden, ritme, luisteren, improviseren, liedvormen, gripkaartjes en nog veel meer. Met name de tactiele en zintuiglijke aspecten spelen bij GrooveLab Kids een belangrijke rol. Bewust worden er voor deze doelgroep nog geen apps, tablets of andere digitale media ingezet. Recentelijk is Andreas een eigen webshop gestart waar de door hem ontwikkelde materialen te bestellen zijn.

Maak verder kennis

Binnenkort op YouTube maar bekijk nu alvast de nieuwste film van Andreas Kopfmann waarin je stap voor stap kennis kunt maken met zijn unieke aanpak!

https://onedrive.live.com/embed?cid=D60AF0CF0C02EDF2&resid=D60AF0CF0C02EDF2%2169995&authkey=AMXfxg6ikbHNHqc