Wij werken samen met de Duitse educatieve uitgeverij lernFluss.

LernFluss betekent letterlijk Leerrivier en dit kleine, gespecialiseerde familiebedrijf richt zich met name op het Duitstalige montessorionderwijs.

Jovanka Kleinhenz is de initiatiefneemster en enthousiaste stuwende kracht achter lernFluss. Ze is zelf in het bezit van het montessori-diploma en werkt nauw samen met een team van externe auteurs van prachtige, innovatieve materialen. Stuk voor stuk juweeltjes, die tot nu toe niet in Nederland verkrijgbaar waren.

LernFluss is gespecialiseerd in materiaal voor kosmische educatie, maar biedt inmiddels een steeds breder en continu groeiend assortiment aan.

Sinds het najaar van 2023 maken de kosmische materialen van lernFluss onderdeel uit van Avontuurlijk Kosmisch van AVE.IK. Via https://avontuurlijk-kosmisch.nl/ vind je alle informatie over deze prachtige materialen.

De materialen voor rekenen en taal zijn door ons, voor zover van toepassing, in het Nederlands vertaald en te bestellen via de webshop van lernFluss. Binnen de webshop is een speciaal gedeelte voor Nederlandse en Vlaamse scholen ingericht. Vanuit het Montessori Portaal zijn we beschikbaar voor informatie en vragen over het materiaal. We laten deze materialen ook zien tijdens onze workshops in het land.

Een bezoekje aan de webshop van lernFluss is dus meer dan de moeite waard!