Aangenaam! Ik ben Menno Boontje en ik was van 1985 tot en met 2006, in verschillende managementfuncties, werkzaam bij Nienhuis Montessori, nu onderdeel van Heutink. Na 21 prachtige jaren heb ik een uitstapje buiten de onderwijssector gemaakt en ben in 2008 aan de slag gegaan als directeur van de Duitse vestiging van toetsinstituut Cito. Deze functie combineerde ik met de rol als projectleider van alle internationale activiteiten met Piramide, het door Cito ontwikkelde VVE-programma. Een reorganisatie in 2016 vormde de aanleiding voor de start van mijn eigen bedrijf, waarmee ik me volledig op het (montessori)onderwijs richt.

“Montessori” vormt een rode draad in mijn leven en werken. Beginjaren ’90 heb de montessoriopleiding aan de PABO Arnhem/Nijmegen gevolgd. Vanuit mijn rol bij Nienhuis had ik veel overleg en afstemming met “het veld”, montessori-leerkrachten en opleiders in binnen- en (vooral) buitenland. Ik had ik vele jaren zitting in de Material Committee van de Association Montessori Internationale (AMI) in Amsterdam. Vanuit die functie was ik nauw betrokken bij de ontwikkeling van veel “nieuwe” materialen en de vernieuwing van de AMI blueprints, de richtlijnen op basis waarvan de prachtige montessorimaterialen volgens de AMI geproduceerd worden. Ook was ik actief in verschillende werkgroepen van de Nederlandse Montessori Vereniging voor de (door)ontwikkeling van specifiek materiaal voor het Nederlandse montessorionderwijs.

Met dit portaal stel mijn ervaring, expertise en enthousiasme graag ter beschikking aan het Nederlandse en Vlaamse montessorionderwijs.